Lykke sliten av nesten ærlighet

Lykke sliten av nestenærlighet
Vi er generasjon prestasjon i en verden av depresjon med for lite kommunikasjon, og bare fokus på telefon.- Niklas Skjegstad

Lykke sliten av nestenærlighet

I disse dager startet TV2 sin programserie kalt «Sykt perfekt». Her følger vi syv unge jenter som setter ord på hvordan det er å leve i et samfunn der det viktigste er hvordan man fremstår, ikke hvordan man har det. Bildene som legges ut på nett er nesten for fantastiske til å være sanne. Såkalt nestenærlighet. Ikke løgn, men ikke hele sannheten heller. Summen av all denne nestenærligheten blir rett og slett umulig å matche. Ikke prøv heller.

Kanskje vi heller trenger å lære oss kunsten Å IKKE BRY OSS SÅ MYE. Misforstå meg rett; jeg snakker ikke om omsorg og nestekjærlighet for andre, det sier seg selv. Slutte og bry oss så mye om hva andre mener, tenker og gjør at det hindrer oss fra å sette pris på eget liv. Bry oss om det som betyr noe. Selv om halve Facebook drar på søndagstur til Gaustatoppen med barna, kan jeg få lov til å dra på topptur i hagen med god samvittighet. Der er det forresten kort vei til både do og kjøleskap. HMS Kong Harald V er et forbilde på mange måter. For meg er han, på tross av sin kongestatus, den joviale mannen i den umoderne OL-94 boblejakka og med lua akkurat litt for høyt opp på pannebrasken. Jeg tror ikke det er lommeboka som hindrer garderobefornyelse heller. Det er som han sier: En får væra som en er, jeg bryr meg ikke. Helt konge!

Med vennlig hilsen Lars Martin Lillevold, pastor i Bamble Frikirke

21. oktober 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bamble Frikirke Powered by Agrando